sko-online

Vinter


Vintervejr
Vintervejr er meget forskelligt fra land til land, og selv nationalt kan det variere meget fra år til år. Ja, selv i Danmark kan man se en stor forskel fra tid til anden. Vinteren i Danmark kan være mild, rengfuld, frysende og så videre. Det er ikke til at spå, hvordan vinteren bliver, men det er dog vigtigt, at man er forberedt på alt, hvad den har at byde. En ting er dog sikkert: vi vil gå en mørkere tid i møde, men så kan man heldigvis se frem til foråret.

Noget af de vintervejret kræver er blandt andet at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, så bilen kan klare de udfordringer, der end måtte komme. Desuden skal man også have styr på sine garderobe, så man kan bevæge sig udenfor uden af fryse eller svede. Dette kræver, at man har noget forskelligt overtøj, som kan klare stort set alt vejr.

 
Vintertøj
Vinteren i Danmark kan være meget varierende. Nogle år er den meget mild, hvor den andre år er rigtig hård, og vi har sne indtil marts. De år, hvor vejret bare er koldt og sneende, kræver det, at man har noget ordentligt tøj, som kan holde kroppen tør og varm. Den ideelle måde at gøre dette, er ved at have 4 lag på, som nemt kan tages af og på, hvis vejret skulle være meget omskifteligt.

Det inderste lag bliver også kaldt basislaget. Dette skal lede fugt væk fra huden, så denne holdes varm og tør. Til dette er uldundertøj meget effektiv. Det næste lag, mellemlaget, skal binde fugt fra kroppen og isolere luften. Her kan man for eksempel bruge en sweater eller en fleecejakke. Yderlaget skal beskytte mod vind, regn og slid. Her kan man faktisk bare vælge at bruge regntøj, hvis det ikke er for koldt i vejret. Det sidste, lag man kan benytte, er forstærkningslaget, som er godt til meget koldt vejr. Her kan der for eksempel være tale om en dunjakke eller lignende.

Foruden ovennævnte tøj, så skal man selvfølgelig også have hue, vanter, halstørklæde/halsedisse, samt uldsokker og fantastiske sko, som kan holde kulde og fugt ude. Der findes altså meget forskelligt vintertøj, som man kan erhverve sig for at holde kroppen dejlig tør og varm.